Leerlingenraad

Op onze school is al jaren een leerlingenraad actief. De leerlingenraad bestaat uit leerlingen vanuit groep 4 tot en met groep 8.

We praten over schoolzaken en regelen activiteiten. We hebben een aantal commissies samen gesteld; Vreedzame school, fruitcommissie en buitenspeelgoed.

De leerlingen die in een commissie zitten maken zelf een plan wat ze met hun onderwerp willen doen. Bijvoorbeeld de fruitcommissie. Deze commissie heeft voor elkaar gekregen dat er een extra fruitdag is gekomen op vrijdag. Daarnaast checken zij ook hoe het er voor staat met het fruit eten, gaat het goed? Dan krijgt de klas een fruitdiploma. Gaat het minder goed, dan wordt er over gepraat hoe het beter kan. Het maken van een eigen plan door de leerllingen die in de commissie zitten heeft tot doel dat zij zich meer eigenaar voelen van de inhoud van het onderwerp.

We zitten minimaal zes keer per jaar bij elkaar en eventueel vaker als er specifieke zaken zijn die we willen of moeten bespreken.

Protocollen