3D printer

Begin december kwam er een doos met schroefjes, plaatjes en onderdelen binnen. We hadden de zelf-bouw 3D printer ontvangen!

Vol enthousiasme gingen we met verschillende bouwteams aan de slag. Het bleek lastig, maar ook verrassend interessant om zelf een 3D pritner te bouwen. Net voor de meivakantie kon de bouwinspectie door 3D kanjers plaats vinden. Goed gekeurd en we konden meteen aan de slag.

Na de meivakantie zijn we gestart met het 3D tekenprogramma: ‘Doodle 3D’, bij dit programma kunnen de kinderen iets in 2D tekenen en wordt dit, door het programma, omgezet in een 3D tekening. Dit programma kan ook voor jongere kinderen ingezet worden, zodat zij ook kennis kunnen maken met het 3D tekenen en printen.

Inmiddels hebben we al een aantal objecten geprint die tijdens het thema werk gebruikt konden worden.

Vakanties en vrije dagen

22-26 oktober