Natuurfotografie groep 6/7/8

Woensdag 5 oktober heeft groep 6/7/8 van de Grosthuizerschool een workshop fotografie gevolgd.

Vanuit verschillende opdrachten hebben de kinderen geoefend hoe je mooie foto's kunt maken, door gebruik van de positie van de camera, licht en de functies op de camera. Na het maken van de foto's hebben de kinderen hun drie mooiste foto’s gekozen.

De week erop hebben alle kinderen de foto’s van elkaar bekeken en gekozen welke foto zij het mooiste vonden. Vandaaruit is van de 3 foto’s per kind, 1 foto overgebleven en die is op canvas gedrukt. De canvas doeken worden geëxposeerd in het gemeentehuis van Avenhorn. De burgermeester heeft de expositie op 2 november geopend en wij mochten daar bij zijn!

Het begon met een officiële opening, waarbij er een lintje werd doorgeknipt. Daarna mochten de kinderen bij hun eigen foto gaan staan en heeft de burgermeester alle foto’s uitgebreid bekeken en voorzien van heel mooi commentaar. We willen alle ouders bedanken die bij de opening aanwezig waren!

Voordat de canvasdoeken naar het gemeentehuis zijn gegaan, mochten we ze even op school bewonderen. Hierdoor hadden we de tijd om er een beeldende activiteit aan te koppelen.

De kinderen kregen de opdracht om hun gemaakte foto in perspectief na te tekenen. Ze begonnen met het schetsen van de foto. Na het schetsen van de foto hadden de kinderen de vrije keus met welk materiaal ze de tekening af gingen maken. Hierbij valt te denken aan houtskool, pastelkrijt, aquarel, wasco, stift, kleurpotlood. De kinderen waren erg trots op hun gemaakte foto en het resultaat van de beeldende activiteit.

Vakanties en vrije dagen

22 dec – 5 jan 2018