Atelierlessen groep 4 t/m 8

De afgelopen weken zijn de kinderen weer enorm creatief bezig geweest in het atelier.

Hoe ziet een beeldende les er uit? We starten altijd in de kring. De opdracht en het creatieve proces worden dan besproken.

Tijdens het werken aan de beeldende opdracht loopt de leerkracht rond en stelt vragen over het proces.

De kinderen zorgen zelf voor de materialen die ze nodig hebben. De les sluiten we af door te evalueren.

De kinderen vertellen o.a. wat ze gedaan hebben, hoe ze aan de opdracht hebben gewerkt en waar ze tegen aan zijn gelopen.

Waar zijn de kinderen zoal mee bezig geweest?

De kinderen van groep 4 en 5 hebben n.a.v. het taalthema van een wc-rol en andere materialen een poppetje gemaakt.

Groep 4 heeft zichzelf gemaakt en groep 5 een beroep, zoals een politieman, boer en kok.

Al deze poppetjes zijn te bewonderen in de aula. Ze zijn erg leuk geworden!

De kinderen van groep 6/7/8 hebben naar aanleiding van het thema “Bedreigde diersoorten” sokpoppen (dieren) gemaakt. Ze hebben dit in tweetallen gedaan, want naast het maken van de dieren, hebben de kinderen voor drama de opdracht gekregen met de sokpoppen een poppenkastvoorstelling te maken.

Uiteindelijk gaan ze voorstelling laten zien aan alle kinderen van de school. Dat vinden ze best wel spannend!

Vakanties en vrije dagen

23 - 27 oktober