Thema mijn eigen onderneming

‘Koop je glim bij Bling’ of ‘kom naar Breja het lekkerste cupcake restaurant van het hele land’ een greep uit de slogans voor de zelfbedachte bedrijfjes van de kinderen uit groep 6/7/8. Waar we begonnen met niks, zijn we nu bijna zover dat we 12 draaiende bedrijfjes hebben opgezet. Ondersteund met een bedrijfsplan en reclame campagne, zetten de leerlingen op 19 oktober tijdens de afsluitende middag een ‘marktkraam’ op waar ze diensten of producten aanbieden.

We hebben ook research gedaan bij echte bedrijven. Ouders met een eigen bedrijf konden zich opgeven voor een workshop. Alle leerlingen mochten één workshop kiezen en gewapend met interview vragen zijn we bij de bedrijven op bezoek geweest. We hebben veel geleerd, veel vragen kunnen stellen en het erg leuk gehad. We willen alle ouders hiervoor heel erg bedanken!