Welkom bij groep 6-7-8

Juf Petra, meester Jitze en juf Tialda zijn de leerkrachten van groep 6/7/8.

Juf Petra is er op maandag en dinsdag, meester Jitze op woensdag t/m vrijdag en juf Tialda op maandag t/m donderdag voor rekenen en spelling.

Dit schooljaar bestaat onze groep uit 31 leerlingen waarvan 10 leerligen in groep 6, 7 leerlingen in groep 7 en 14 leerlingen in groep 8.

In onze groep richten wij ons, net als in de andere groepen, op de individuele ontwikkeling van de kinderen. Dit doen wij aan de hand van thema's en met het werken vanuit leerlijnen en doelen.

De doelen die voor een vakgebied centraal staan, zijn terug te vinden op de doelenlijsten van de kinderen. Op de doelenlijsten wordt ook gereflecteerd n.a.v. gemaakte oefenstof en toetsen. De leerkracht heeft leergesprekken met de kinderen over hun ontwikkeling.

Drie keer per jaar vindt er een portfoliogesprek plaats tussen leerling, ouders en leerkracht. Hierin vertelt de leerling over zijn eigen ontwikkeling. We verwachten van ouders een positieve bijdrage aan dit gesprek d.m.v het stellen van vragen aan hun kind en het positief benaderen van de ontwikkeling van het kind. De leerkracht begeleidt het gesprek. Het portfolio mag hierna mee naar huis. Tussendoor is er altijd de mogelijkheid het portfolio in te zien. De leerlingen zijn zelf eigenaar van hun portfolio.

We maken er samen een fijn, leerzaam schooljaar van!