Thema supermarkt

Dit schooljaar zijn wij gestart met het thema Supermarkt. In de klas is het thema zichtbaar in de themahoek. Er is al van alles verzameld wat met het thema te maken heeft en ook leren de kinderen hierbij weer nieuwe woorden die zichtbaar zijn op de poster.

Afgelopen dinsdag zijn wij naar de Deen geweest. De kinderen kregen daar een rondleiding. We zijn in het magazijn geweest, de koel en vries kast, de brood- en vleesafdeling, bij het flessenverzamelpunt en de kinderen mochten zelfs even achter de kassa.

Naast het ochtendprogramma waarbij taal volledig in het thema staat, zijn de kinderen ’s middags ook volop bezig met het thema. De kinderen bedenken vragen die ze willen onderzoeken, doen onderzoek en er zijn verschillende workshops die de kinderen kunnen kiezen die aansluiten bij de supermarkt. Ook voor de afsluiting hebben de kinderen een workshop gekozen waarbij ze iets gaan maken. Hun product zal op de afsluiting in de school te koop zijn. Wij zien jullie graag op de afsluiting!