Thema Supermarkt

Op dit moment werken we rond het thema 'de supermarkt'. We leren aan de hand van het boek De supermarkt elke dag een beetje meer over de supermarkt. We brengen een bezoek aan Deen in Avenhorn, zodat we nog meer leren over het reilen en zeilen in een supermarkt. Van te voren hebben we vragen bedacht, die we kunnen stellen tijdens ons bezoek. Alle kennis die we opgedaan hebben passen we toe bij de activiteiten in de klas. We hebben in de gang een supermarkt nagemaakt, we maken een supermarkt van lego en op dit moment zijn de kinderen druk bezig om een supermarkt te maken in de bouwhoek.

Het is een thema waar alle vakgebieden in geintegreerd worden. Met rekenen hebben we het bijvoorbeeld over boodschappen sorteren, rekenen met geld, boodschappen tellen etc. Bij taal richten we ons vooral op het vergroten van de woordenschat, het aanleren van betekenisvolle woorden, o.a. reclame, winkelwagentje, statiegeld, etc. Genoeg te doen en te leren dus!